Steven Mookhoek

Steven Mookhoek

Maak kennis met

Profielfoto van Steven Mookhoek
"Samenwerken met mensen vind ik het leukste wat er is."

Steven Mookhoek

Kwartiermaker Vervanging & Renovatie

Steven Mookhoek is, zoals hij dat zelf noemt, een terugkeer-Zeeuw. Maar terugkeren naar Zeeland deed hij niet zonder reden. Als Kwartiermaker Vervanging & Renovatie bij de Provincie staat hij voor grote uitdagingen. Zeeland heeft per hoofd van de bevolking de meeste infrastructuur van Nederland, en dat vraagt veel onderhoud en expertise. Steven vertelt vol passie hoe hij bruggen bouwt - tussen werk en mensen.

Terug naar Zeeland

"Mijn vrouw en ik zijn beiden opgegroeid in Zeeland, en we hadden altijd de wens om terug te keren. Tijdens de coronajaren besloten we dat het moment daar was. We wilden dichter bij vrienden en familie wonen.

Ik werkte op dat moment bij een groot landelijk bouwbedrijf. Hoewel ik weinig ervaring had bij de overheid, zag ik dit als een kans om mijn marktkennis in te zetten voor het maatschappelijk belang. Dus stuurde ik een open sollicitatie naar de Provincie Zeeland."

Een complexe puzzel

"De overheid beheert meerdere wegen, viaducten en bruggen. En wij hebben de verantwoordelijkheid deze veilig, beschikbaar en betrouwbaar te houden. Nu is het zo dat de infrastructuur veroudert en veel intensiever wordt gebruikt dan ooit werd ingeschat. Neem bijvoorbeeld de Schroebrug, waar dagelijks wel 15.000 voertuigen passeren."

"Aan ons team de vraag 'Wat gaan we met deze brug op termijn doen?' Moeten we straks renoveren of het gehele object vervangen? Met wie gaan we dat doen, hoe plannen we dat zo prettig mogelijk voor inwoners van Middelburg? De komende jaren staan honderden wegbeheerders in Nederland voor dezelfde opdracht. Er wordt veel kennis gedeeld, waardoor een gevoel van broederschap ontstaat."

Werken met mensen

"Samenwerken met mensen vind ik het leukste wat er is. Dat is ook de reden waarom ik graag op kantoor ben. Ik geef er de voorkeur aan om vanuit een flexibele werkplek te werken. Mede omdat een collega met een vraag me dan toch even kan aanschieten.

Ik vind het ook leuk om jongere collega's te begeleiden, met hen te sparren en mee te denken. Dit soort persoonlijke interactie is essentieel voor mijn werkplezier. Misschien vind ik het ook wel leuk om in de toekomst traineeships te verzorgen."

Redenen om in Zeeland te werken

"Er bestaat soms het misverstand dat Zeeland kleinschalig is, maar de uitdagingen zijn hier minstens zo groot als verderop in het land, en de mensen zijn even professioneel. Wonen in Zeeland is prettig, en werken bij de Provincie Zeeland is vergelijkbaar met werkgevers in de randstad bijvoorbeeld. Zo niet nog beter, vanwege de informele sfeer binnen de organisatie en deze prachtige historische werkplek. Een gebouw dat van oudsher al een bestuurlijke functie heeft vervuld."

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.