Amke Bruijnzeel

Amke Bruijnzeel

Maak kennis met

Profielfoto van Amke Bruijnzeel
"Binnen onze organisatie valt de aanwezigheid van jonge collega's op."

Amke Bruijnzeel

Jurist Bestuursrecht

Amke Bruijnzeel is een gedreven starter op de arbeidsmarkt. Ze studeerde drie jaar geleden af aan Tilburg University. Sindsdien werkt ze als jurist bij de Provincie Zeeland. Ze is een echte Zeeuws-Vlaamse, die na haar studie graag voor een grotere organisatie in Zeeland wilde werken. Nu houdt zij zich bezig met ingewikkelde juridische vraagstukken, waaronder de Wet open overheid (Woo).

Start van het 'nieuwe werken'

"Vanaf 2021 werk ik bij de Provincie Zeeland. Ik begon in een startersfunctie van 24 uur per week en ik combineerde dit met een bijbaan. Mijn begintijd viel midden in de coronapandemie. Dat betekende dat ik bij de start van mijn nieuwe baan veel vanuit huis werkte. Nu werken we bij de Provincie hybride: thuis en op kantoor. Dat voelt voor mij dus heel gewoon. Onze werkplekken en overlegruimtes zijn hier ook op ingericht."

Netwerken bij de Provincie

"Binnen onze organisatie valt de aanwezigheid van jonge collega's op. Er is ook een netwerk voor collega's onder de 35 jaar waar ik lid van ben. Jatzee organiseert bijeenkomsten en veldbezoeken, zoals een bezoek aan het sluizencomplex van Terneuzen. Je krijgt hierdoor een duidelijk beeld van het werk wat de Provincie Zeeland voor de Zeeuwen doet. Een leuke bijkomstigheid is dat je andere jonge collega's leert kennen."

Transparantie met de Wet open overheid

"Bij de Provincie Zeeland houd ik mij onder andere bezig met de Wet open overheid (Woo). Deze wet regelt dat overheden meer informatie uit zichzelf openbaar maken en dat iedereen informatie kan opvragen over wat de overheid doet. Mijn rol voor de Woo bestaat uit twee delen: als projectleider regel ik met mijn collega's dat we de juiste informatie openbaar maken en als Woo-coördinator regel ik dat alle processen soepel verlopen en dat we de uitzonderingsgronden goed toepassen."

De meest uiteenlopende verzoeken

"Of het nu gaat om informatie over de Zeelandbrug of de wolf in Zeeland: voor Woo-verzoeken geldt dat bijna alles opvraagbaar is. Iedereen, van inwoners en bedrijven tot journalisten, heeft het recht om overheidsinformatie op te vragen. Deze wet maakt daarmee het werk van de Provincie beter zichtbaar en draagt bij aan een beter bestuur."

Bijzondere werkplek

"Iets anders wat ik bijzonder vind, is onze werkplek. Het is een oud Abdijgebouw met ondergrondse gangen en torens. Het vooraanzicht is historisch, terwijl de inrichting van de werkplekken heel modern is. Ik vind het een prettige werkomgeving."

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.