Garib Bouziani

Garib Bouziani

Maak kennis met

Profielfoto van Garib Bouziani
"Er zijn kansen voor persoonlijke groei."

Garib Bouziani

Unitmanager Functioneel & Informatiebeheer

Garib Bouziani maakt zich klaar voor dit gesprek en opent zijn laptop, waarop een sticker van de Zeeuwse vlag te zien is. Garib, een Vlissinger van Marokkaanse afkomst, roept op tot meer 'diversiteit' binnen de Provincie Zeeland. Hij hoopt met zijn verhaal anderen aan te moedigen.

Werk met betekenis

"Toen ik klaar was met mijn studie Bedrijfs- en Organisatiewetenschappen wilde ik de wereld gaan verkennen. Doordat ik vloeiend Arabisch spreek, dacht ik aan een baan bij een internationaal bedrijf. Het liefst in de Verenigde Staten. Maar de aanslagen van 9/11 veranderden alles. Plotseling waren mijn plannen onzeker."

"Daarom begon ik een zoektocht in de buurt van mijn woonplaats. In 2003 vond ik een traineeship bij de Provincie Zeeland. Ik begon als junior beleidsmedewerker internet en ontwikkelde mijzelf dankzij de kansen die ik kreeg. Mijn wens om voor een commercieel bedrijf te werken verdween. Het werk van de overheid heeft meer betekenis voor de samenleving, besefte ik."

Ruimte voor groei

"In de twintig jaar dat ik bij de Provincie Zeeland werk, heb ik gemerkt dat hier meer mogelijkheden zijn dan ik dacht. Er zijn kansen voor persoonlijke groei. Mijn loopbaan is daar een voorbeeld van, omdat dit momenteel mijn zevende of achtste functie is. Onze organisatie moedigt medewerkers aan om zo nu en dan van positie te veranderen. Die afwisseling is waarschijnlijk de reden dat ik hier zo lang werk."

Unitmanager Functioneel & Informatiebeheer

"Ik leid op dit moment een groep van 26 medewerkers. We hebben twee teams: één voor functioneel beheer en één voor informatiebeheer. Samen voeren we belangrijke taken uit die een beetje achter de schermen gebeuren, zoals ik het noem. We beheren programma's die het provinciebestuur helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen."

"We ondersteunen ook dagelijkse taken, zoals het goedkeuren van facturen of contracten. Daarnaast zorgen we voor het centrale computersysteem dat gebruikt wordt voor het inschrijven en bewaren van alle informatie binnen de Provincie Zeeland."

Aandacht voor verschillen

"Toen ik hier begon met werken, werd ik met open armen ontvangen. Maar als je mij vraagt of wij een goede afspiegeling van de samenleving zijn, met al zijn verschillen, kleuren en vormen? Ik denk dat er ruimte is voor verbetering. Maar ik weet dat de organisatie hieraan werkt."

Uitnodiging

"Bij deze wil ik daarom een open uitnodiging doen aan iedereen die dit leest en geïnteresseerd is in werken bij de Provincie Zeeland. Laat van je horen, meld je aan op onze vacaturesite. Stuur een open sollicitatie of informeer naar een kennismaking. Zet de eerste stap."

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.