Miranda Braspennincx

Miranda Braspennincx

Maak kennis met

Profielfoto van Miranda Braspennincx
"Wat ik aantrekkelijk vind in mijn werk, zijn de verschillende uitdagingen in het gebied."

Miranda Braspennincx

Senior Adviseur/Netwerkregisseur Noordwest Walcheren

Miranda Braspennincx heeft veel ervaring met werken bij de overheid. Ze is nu Senior Adviseur en Netwerkregisseur Noordwest Walcheren. Dat betekent dat ze zich bezighoudt met wat het beste is voor de natuur en de mensen in dit deel van onze regio. Miranda vertelt over haar interessante functie en haar kijk op onze organisatie.

Passie voor Zeeland

"Ik hou heel erg van Zeeland, het is een prachtige provincie met een afwisselende omgeving en cultuur. Oost-Zeeuws Vlaanderen, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, is heel anders dan Walcheren of Schouwen-Duiveland bijvoorbeeld. Binnen onze organisatie ervaar ik dat collega's een soortgelijke passie voor onze regio hebben. Dat maakt het voor mij prettig om hier te werken."

In contact met de omgeving

"Als ambtenaar ben ik de schakel tussen de overheid en de inwoner. Ik geef advies aan de bestuurder over verschillende onderwerpen. Denk aan het beschermen van de natuur, het verminderen van stikstof of het beheer van water. Maar ook toerisme en landbouw. Dit houdt in dat ik vaak praat met inwoners, ondernemers en belanghebbenden in de regio. Je kunt namelijk geen goede plannen bedenken vanachter je bureau; het is belangrijk om regelmatig in het gebied zelf te zijn."

Maatschappelijke betekenis

"Wat ik aantrekkelijk vind in mijn werk, zijn de verschillende uitdagingen in het gebied. De laatste tijd hebben mensen de natuur (opnieuw) ontdekt, wat heeft geleid tot meer wandelaars en fietsers. De vraag naar wandel- en fietsroutes neemt dus toe. Hoewel dit positief is, heeft het ook invloed op de natuur. We onderzoeken nu hoe we daar in de omgeving Noordwest Walcheren ruimte voor kunnen maken zonder dat de natuur in gevaar komt. Ook werken we aan het verder verduurzamen van de landbouw. Zowel de overheid, inwoners als ondernemers doen hier hun best voor."

Gezonde balans tussen werk en privé

"Eerlijk gezegd dacht ik dat werken bij de Provincie Zeeland een beetje saai en traag zou zijn. Toen ik hier begon te werken bleek dat helemaal anders te zijn. Ik kwam terecht in een enthousiaste groep mensen, waar het werk altijd doorgaat. Gelukkig is er veel aandacht voor een gezonde balans tussen werk en privé, gezondheid en vitaliteit."

"Wat voor mij extra belangrijk was om hier te gaan werken? De informele sfeer en de grootte van de organisatie. Een te kleine organisatie voelt voor mij benauwend, in een te groot bedrijf ben je als medewerker sneller onzichtbaar. Hier is het evenwicht precies goed."

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.