Raoul de Jongh

Raoul de Jongh

Maak kennis met

Profielfoto van Raoul de Jongh
"De Provincie Zeeland is een prettige werkgever waar je veel mogelijkheden krijgt."

Raoul de Jongh

Medewerker Bibob/Ondermijning

Als je eenmaal bij de Provincie hebt gewerkt, blijft dat je bij. Dat is tenminste de ervaring van Raoul de Jongh, die als Medewerker Bibob/Ondermijning bij de Provincie Zeeland werkt. Lees verder om te ontdekken hoe hij het evenwicht vindt tussen werk, studie en zijn privéleven.

Terug naar de Provincie Zeeland

"Twintig jaar geleden begon ik als stagiair bij de Provincie Zeeland. Ik raakte gehecht aan de werkplek, sfeer en de collega's. Na eerst ervaring te hebben opgedaan bij andere overheidsinstanties, heb ik in 2019 gesolliciteerd bij de Provincie Zeeland. Er was een vacature op de afdeling natuurbescherming. Die kans heb ik gegrepen, omdat ik graag wilde terugkeren."

Kantoor als ontmoetingsplek

"Het leuke is dat de ruimte waar we nu zijn, mijn eerste werkplek was. Nu wordt het gebruikt voor overleg. Niemand heeft hier een vaste werkplek meer; dat is bewust zo gedaan. We worden aangemoedigd deels thuis en deels op kantoor te werken. De kosten voor het inrichten van je thuiswerkplek worden vergoed."

"Als ik op kantoor ben, zit ik meestal bij mijn team op onze eigen afdeling. Soms sluit ik me aan bij andere teams. Dat doe ik om m'n collega's beter te leren kennen of nieuwe mensen te ontmoeten."

Jezelf blijven ontwikkelen

"De Provincie Zeeland is een prettige werkgever waar je veel mogelijkheden krijgt. Je hebt een persoonlijk ontwikkelbudget dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Voor mij is het belangrijk dat ik iets voor de lange termijn uit zo'n kans haal. Het geeft mij de mogelijkheid om een opleiding Rechtsgeleerdheid te volgen aan de Open Universiteit. Gelukkig krijg ik de tijd om het evenwicht te vinden tussen mijn werk, studie en privéleven."

Werken aan het vertrouwen in de overheid

"Nu werk ik niet meer op de afdeling natuurbescherming, maar ben ik betrokken bij Bibob-onderzoek. Samen met mijn collega's probeer ik te voorkomen dat de overheid criminele activiteiten steunt. Dat is belangrijk voor een maatschappij waarin inwoners kunnen vertrouwen op de overheid. Deze verandering van baan bracht mij in een nieuw team. Maar ik zie het zo: door weg te gaan, maak je ook weer ruimte voor een ander."

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.