Over ons

Over ons

De Provincie Zeeland

Het beste voor Zeeland en de Zeeuwen. Daar zetten we ons elke dag voor in. Zo werken we aan wettelijke taken als natuurbeheer en helpen we samen met anderen maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan energietransitie, de stikstofproblematiek of klimaatadaptatie (voorbereiden op het veranderende klimaat).

Dat doen we met ruim 700 collega's met elk hun eigen talent of specialisme. Van kantonniers tot medewerkers informatieveiligheid, van juristen tot beleidsadviseurs. En samen met andere overheden, maatschappelijke organisaties, private partijen en de inwoners van Zeeland.

De Middelburgse Abdij is de thuisbasis van provinciemedewerkers en het Zeeuws provinciebestuur.

Meer informatie over onze organisatie.

Werken bij de Provincie Zeeland

Werken bij de Provincie Zeeland betekent dat je jouw talent inzet voor de economische ontwikkeling, groei en vernieuwing van onze provincie. Samen met collega's werk je aan opdrachten en projecten in een uitdagende omgeving. Geen dag is hetzelfde!

Wat een baan bij de Provincie Zeeland jou te bieden heeft:

  • Je krijgt volop kansen om te groeien en je te ontwikkelen. Zo hebben we een eigen E-Academy met een breed e-learning aanbod;
  • Jouw gezondheid is belangrijk. Daarom bieden we onze werknemers een gezondheidsprogramma aan. Zo kun je bijvoorbeeld in je lunchpauze een yogasessie volgen of met korting een fitnessabonnement afsluiten;
  • We geven aandacht aan een gezonde werk/privé balans. Afhankelijk van het soort werk dat je doet kun je deels op kantoor en deels thuis werken (hybride werken);
  • We werken met een individueel Keuze Budget dat is in te zetten voor jouw wensen, ambities en doelen. Koop bijvoorbeeld extra verlofuren of schaf voordelig een nieuwe fiets aan.
  • We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden kunnen delen. Waar we ontwikkeling ondersteunen.

Wil jij ook bij de Provincie Zeeland komen werken? Bekijk dan onze vacatures. Wil je op de hoogte blijven? Stel dan een vacaturemelding in.

Bekijk ook ons sociaal jaarverslag 2023 met daarin de verhalen van onze collega's die met liefde voor Zeeland werken.

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.