Jurriaan Koning

Jurriaan Koning

Maak kennis met

Profielfoto van Jurriaan Koning
"Het bevalt me goed. Fijn werk in Zeeland en wonen in Utrecht."

Jurriaan Koning

Adviseur Cultuur en Leefbaarheid

Werken bij de Provincie Zeeland biedt prachtige kansen voor werkzoekenden van alle opleidings- en ervaringsniveaus. Betekent dit automatisch dat je in onze regio woonachtig moet zijn? Nee, dat is geen vereiste. Collega Jurriaan kiest voor een combinatie van beiden en bewijst dat het kan. Hier werken, daar wonen.

Een fantastische baan: in Zeeland

"Ik zag de vacature van Adviseur Cultuur en Leefbaarheid eind 2021 en had meteen interesse. Maar de baan was wel in Zeeland, best ver weg voor iemand die in Utrecht woont. Wat moest ik doen? Een vriend moedigde mij aan, zei dat Zeeland een mooie provincie was. Toen ben ik toch gaan kijken en heb ik gesolliciteerd. Na de eerste kennismaking was ik nog enthousiaster. En nu heb ik een fantastische baan."

Hybride werken

"Mensen kijken mij soms raar aan als ik zeg dat ik in Utrecht woon en in Zeeland werk. Maar deze baan past perfect bij mij en dus heb ik het reizen ervoor over. Ik werk op maandag en vrijdag meestal thuis. De andere dagen ben ik op kantoor. Zo heb ik voldoende tijd om projecten te bezoeken en collega's te spreken, thuis werk ik dingen uit. Dit geeft mij een goede werk-privé balans."

Een afwisselende baan

"Ik ben beleidsadviseur voor cultuur en leefbaarheid. Dat betekent dat ik mij inzet voor zowel cultuur en erfgoed als voor een prettige leefomgeving in Zeeland. 's Morgens werk ik meestal aan de inhoud, vanachter mijn bureau of in een overleg met collega's. In de middag bezoek ik bijvoorbeeld een opslagplaats van kunst, of spreek ik met mensen op locatie en ontdek ik de praktijk."

Van beleidstukken tot themamusea

"Wat mijn werk zo leuk maakt? Je komt met veel verschillende onderwerpen en mensen in aanraking. De ene dag werk ik aan een beleidsstuk over het leven in Zeeland en de andere dag ben ik bezig met de Zeeuwse themamusea. Zo leer ik Zeeland steeds beter kennen. Niet alleen de mensen, maar ook de verhalen en de geschiedenis. Dat is toch geweldig!"

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.