Over ons

Zeeland is de enige provincie met LAND IN ZEE! Waar je ook bent: binnen vijftien minuten sta je altijd aan open water. Dat biedt kansen voor wonen, werken, recreëren en ondernemen. Kansen bieden voor Zeeland en haar inwoners, daar draait het allemaal om volgens het Provinciebestuur. De Provincie Zeeland is vol in beweging en zoekt daarom collega’s die niet bang zijn om de eerste stap te zetten. Collega’s die graag samen werken aan resultaten voor Zeeland. Wij willen verschillende groepen mensen aanspreken en een plek in onze organisatie bieden. Het maakt voor ons niet uit welke etniciteit, geslacht, geloof enzovoorts je hebt. We kijken naar jouw talent!

Meer over onze organisatie

Al ruim vierhonderd jaar zetten we ons in voor Zeeland. Door te zorgen voor verbindingen via boot, Westerscheldetunnel en Zeelandbrug. Maar ook door wegen aan te leggen en deze te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties, zodat het aanbod op gebied van cultuur in Zeeland actief blijft. En zodat het aanbod aantrekkelijk is voor inwoners, het bedrijfsleven en toeristen. We werken aan wettelijke taken en helpen ook maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Samen met andere overheden, maatschappelijke organisaties, privé partijen, maar ook met inwoners van Zeeland. We zorgen ervoor dat Zeeland een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Dat doen we met onze kennis over het vak, betrokkenheid en liefde voor het gebied. Werken bij de Provincie Zeeland betekent werken bij een organisatie die de basis graag goed op orde heeft en tegelijk vernieuwt. In het sturingsconcept lees je hoe wij het opgavengericht werken organiseren.

De Abdij is onze werkplek, die we met elkaar en andere gebruikers delen. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, waar we gasten uit binnen- en buitenland ontvangen. Of je er nou werkt of er te gast bent, het is een bijzonder gebouw. De Middelburgse Abdij is al ruim vierhonderd jaar het huis van het Zeeuws Provinciebestuur.

Meer informatie over onze organisatie

Het salaris is afhankelijk van de schaal waarin je functie is ingedeeld. Hierbij spelen de gevraagde opleiding, de zwaarte van de functie en het aantal jaren ervaring een rol.

Individueel keuzebudget

Bij de Provincie Zeeland krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB). Je kan zelf bepalen wanneer en voor welke individuele wensen, ambities en doelen je het budget gebruikt. Je kan jouw IKB bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van extra verlofuren of een aanvullende vergoeding voor je reiskosten woon- en werkverkeer.

Naast een goed salaris en het Individueel Keuze Budget bieden wij andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een reiskostenvergoeding, een collectieve zorgverzekering en een goede pensioenvoorziening. De vitaliteit en de gezondheid van onze medewerkers vinden we belangrijk, daarom kan je gebruik maken van een fitnessregeling.

Werktijden

Bij onze organisatie heb je een werkweek van 36 uur. Die kun je meestal naar eigen inzicht indelen. Je kunt bijvoorbeeld 4 x 9 uur werken en daardoor één dag in de week vrij zijn. Of je kunt 40 uur werken en elke week compensatie-uren opbouwen.

Verlof

Als je fulltime werkt heb je in totaal 144 verlofuren en kun je ‘extra’ verlof kopen.

De grootte en diversiteit in het werk van de Provincie Zeeland bieden jou volop ontwikkelmogelijkheden.

Jouw ontwikkeling is belangrijk voor ons. Graag geven we je de ruimte om te groeien in je werk en jouw talenten en kwaliteiten tot hun recht te laten komen. Zo bieden we je de mogelijkheid door te groeien naar een andere rol of functie. We stimuleren ‘een leven lang leren’. Hiervoor bieden we o.a. (interne) opleidingen, trainingen en verschillende vormen van breed inzetbaar zijn (zoals bijvoorbeeld een stage bij één van onze Zeeuwse netwerkpartners).

Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB)

Je beschikt over een persoonlijk ontwikkelbudget (POB) van € 5000 euro per vijf jaar indien je een contract hebt voor minimaal zes maanden.

In het Sociaal Jaarverslag 2022 leest u naast de cijfers, vooral ook de verhalen achter deze cijfers. Verhalen en ervaringen van provinciemedewerkers die met liefde voor Zeeland werken. Zo leest u over Marko die het eerste plastic fietspad in Zeeland aanlegde bij de nieuwe rotonde in Ritthem. Of over Kim en Olivier die met jongeren in gesprek gingen over wonen in Zeeland tijdens het Zeeuws Jongerenparlement. En over Ruth en Miranda die werken aan het terugdringen van stikstof en het herstellen van natuur.

Benieuwd? Bekijk het Provincie Zeeland Sociaal jaarverslag 2022 | Provincie Zeeland

Op hoofdlijnen verloopt de sollicitatieprocedure als volgt.

Wijze van solliciteren

Solliciteren doe je via een button in de vacaturetekst. Als je daarop klikt, kom je in een sollicitatieformulier waar je jouw motivatie en CV kunt invullen/ toevoegen.

Ontvangstbevestiging

Na binnenkomst van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Na de sluitingsdatum hoor je zo snel mogelijk of je op basis van de briefselectie bent geselecteerd voor een gesprek en wordt uitgenodigd voor een gesprek. Of dat jouw sollicitatie nog even wordt bewaard.

Selectiegesprekken

Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, nemen we contact met je op. Na het sollicitatiegesprek hoor je zo spoedig mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek. Je krijgt hierbij een toelichting op de keuze die we maakten. Op dat moment krijg je informatie over het verdere verloop van de procedure. Vindt er bijvoorbeeld een assessment plaats? Of zijn referenties nodig?

Arbeidsvoorwaardengesprek

Na afronding van de gespreksronde volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. In dat gesprek maak je afspraken over jouw indiensttreding en primaire arbeidsvoorwaarden. Ook vertellen we je over de secundaire arbeidsvoorwaarden. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Voor de kosten ontvang je een vergoeding. Na het verkrijgen van de Verklaring Omtrent Gedrag ontvang je jouw indiensttredingsbrief en verwelkomen we je graag als nieuwe collega.

Contactinformatie

Bezoekadres

Provinciehuis, Abdij 6
4331 BK Middelburg

Postadres

Postbus 6001
4330 LA Middelburg