Marnix van Driel

Marnix van Driel

Maak kennis met

Profielfoto van Marnix van Driel
"Het maakt hier niet uit waar je vandaan komt, en dat vind ik prettig."

Marnix van Driel

Senior Adviseur Landelijk Gebied & Natuurbeleid

Maak kennis met Marnix van Driel. Als senior adviseur Landelijk gebied en Natuurbeleid staat hij klaar voor Zeeland en de Zeeuwen. Hij vertelt over deze opdracht, zijn ervaring met vaderschapsverlof bij Provincie en zijn liefde voor onze regio. Het mooie is, je hoeft geen Zeeuw te zijn om door zijn verhaal geïnspireerd te raken.

Opdracht: Het landelijk gebied

"Drie jaar geleden startte ik mijn werk voor het landelijk gebied. Het project duurt tot 2030. Er komt van alles voorbij: zoet water, stikstof, bossen, landschapselementen en biodiversiteit. Ik ben dus betrokken bij veel verschillende onderwerpen, wat ik erg leuk vind."

Mens, plant en dier

"Als ambtenaar help ik met het maken en uitvoeren van beleid. Dat betekent eigenlijk dat ik werk voor Zeeland: mens, plant en dier. Als ik deze baan vergelijk met mijn vorige werk, zie ik dat het nemen van beslissingen bij de Provincie Zeeland meer tijd kost dan in commerciële sectoren. Dat komt omdat je met veel verschillende partijen en belangen te maken hebt."

Vaderschap en thuiswerken

"Niet zo lang geleden werd ik voor de tweede keer vader. Het vaderschapsverlof in Nederland is al flink uitgebreid, naar negen weken. Daarbovenop geeft de CAO van de Provincie Zeeland nog eens vier weken extra ouderschapsverlof. Daardoor kan ik veel tijd met mijn gezin doorbrengen. Dat vind ik heel waardevol."

"Er zijn bij de Provincie volop mogelijkheden om thuis en op kantoor te werken. De ene week werk ik vier dagen op kantoor, en de andere week twee. Daar hoort bij dat je naar kantoor komt als dat nodig is, ook als dat je thuiswerkdag is."

Werken en wonen in Zeeland

"Ik ben geen Zeeuw en ik heb nooit het gevoel gehad dat dat nodig is om deel uit te maken onze organisatie. Het maakt hier niet uit waar je vandaan komt, en dat vind ik prettig. Ik vind dat we hier respectvol met elkaar omgaan."

"Als je in de Randstad of West-Brabant woont, is werken in Zeeland volgens mij goed te doen. Ik snap dat je misschien niet elke dag wilt reizen. Maar doordat je deels vanuit huis kunt werken, wordt een baan zoals deze opeens heel haalbaar. Zelf heb ik ervoor gekozen om hier te gaan wonen. Het is een mooie omgeving, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad."

Onze vacatures ontvangen?

Registreer jezelf, ontvang vacatures in je mailbox en houd overzicht over je sollicitaties.