Kom je werken bij de Provincie Zeeland?

Vind jouw ideale stageplaats

Wil jij iets betekenen voor Zeeland? Nieuw talent is altijd welkom!

Vind de baan die bij jou past

Wil jij werken bij de Provincie Zeeland? Bekijk onze openstaande vacatures.

Ontvang passende vacatures

Ontvang passende vacatures in je mailbox en schrijf je in voor onze kandidatenbank

Nieuwste vacatures en stages

Registreer je om de meest recente vacatures en stageplaatsen in je email te ontvangen!

Maak kennis met ons

Foto van Kim Snouwaert

Kim Snouwaert

Communicatieadviseur

Foto van Jurriaan Koning

Jurriaan Koning

Adviseur Cultuur en Leefbaarheid

Foto van Frank Stehouwer

Frank Stehouwer

Coördinator Aanpak ondermijning/BIBOB

sluit venster

Kim Snouwaert

Communicatieadviseur

“Door mijn werk voor de Provincie kan ik het beste van twee werelden combineren!”

Ik ben en blijf een échte Zeeuwse
“Ik ben in Philippine geboren en getogen. Als grensinwoner ben ik altijd al een ‘reserve-Belg’ geweest. Ondertussen woon ik daadwerkelijk in België. Maar ik ben en blijf een échte Zeeuwse. Zeeland voelt echt als mijn thuis.”

Voor de liefde verhuisd 
“Na mijn bacheloropleiding ben ik mijn masteropleiding in België gaan doen en daar gebleven na het halen van mijn diploma. Ik heb daar een aantal jaar voor een webshop gewerkt, waarvoor ik de communicatie en marketing deed. Maar ik miste de band met Zeeland en ik miste ook maatschappelijk relevant werk. Dus toen ik de vacature bij de Provincie Zeeland zag heb ik dezelfde dag nog gereageerd en in Zeeland woonruimte gezocht. De liefde haalde me uiteindelijk weer terug naar Antwerpen. Dus nu combineer ik het beste van twee werelden.

Werk met veel afwisseling en uitdaging
“Ik werk nu als Communicatieadviseur aan drie projecten. De aanpak van de weg bij Kapellebrug, het project Creative City Boost en het jongerennetwerk Jouw Zeeland. Aan Jouw Zeeland besteed ik de meeste tijd. Met mijn werk voor deze projecten kan ik echt iets betekenen voor Zeeland.”

Jongerenparticipatie
“Sinds 1 december 2021 werk ik voor de Provincie Zeeland. Een onderdeel van mijn werk is het aanmoedigen van jongerenparticipatie via het jongerennetwerk Jouw Zeeland. Ik spreek veel met jongeren en hoor zo wat hun echt bezighoudt. Jongeren kunnen heel openhartig zijn. Ik ben dan een luisterend oor. Iedereen kan z’n zegje doen. Dit nemen we dan weer mee naar de gedeputeerden en verantwoordelijke ambtenaren.” 

Rijden over een provincieweg
“Ik vind het leukste aan mijn werk dat je letterlijk de Provincie mooier maakt. Je werkt mee aan een project om wegen veiliger te maken, en even later rijd je zelf over die weg. En je ziet ruimte en natuur in de provincie waar collega’s zich voor inzetten om het mooier of beter te maken. Het is fijn om voor zo’n organisatie te werken.”

Tot slot…

Een bekend gezicht in Kapellebrug
“Kort nadat ik in dienst kwam moest ik een online bijeenkomst leiden. Op dat moment waren er nog coronamaatregelen. Ik vertelde de bewoners van Kapellebrug over de werkzaamheden die moeten gebeuren omdat de weg niet meer voldoet. Omdat het een belangrijke toegangsweg van het dorp is, was bijna heel het dorp aanwezig. In Kapellebrug ben ik nu een bekend gezicht.”

sluit venster

Jurriaan Koning

Adviseur Cultuur en Leefbaarheid

“Het bevalt mij goed. Fijn werk in Zeeland en mijn sociaal netwerk in Utrecht.”

Een fantastische baan, maar wel in Zeeland
“Ik zag de vacature eind 2021 en kreeg er meteen zin in. Maar de baan  was wel in Zeeland, best ver weg. Wat te doen? Een vriend moedigde mij aan, zei dat Zeeland een mooie provincie was. Toen ben ik toch gaan kijken en heb ik gesolliciteerd. Daardoor werd ik nog enthousiaster. En nu heb ik een fantastische baan in Zeeland en woon ik in Utrecht.”

Een atypische forens  (reiziger)
“Mensen kijken mij soms raar aan als ik zeg dat ik in Utrecht woon en in Zeeland werk. Maar het is een hele uitdagende baan die perfect bij mij past.  Ik heb het er voor over. Daarnaast heb ik ook een verblijfplaats in Zeeland en rijd meestal tegen de files in van en naar huis. Dat is een prettige bijkomstigheid.“

Thuiswerken
“Door corona is het thuiswerken ook veel normaler geworden. Ik werk op maandag en vrijdag meestal thuis. De andere dagen ben ik op kantoor. Zo heb ik voldoende tijd om projecten te bezoeken en collega’s te spreken, thuis werk ik dingen uit. Dit geeft mij een goede werk-privé balans.“

Afwisseling genoeg
“Ik ben beleidsadviseur voor cultuur en leefbaarheid. Dat houdt in dat ik aan de ene kant werk aan  cultuur en erfgoed, en mij aan de andere kant inzet voor een prettig leven in Zeeland. ’s Morgens werk ik vaak aan de inhoud, achter mijn bureau of in een overleg met collega’s. In de middag sta ik in bijvoorbeeld een depot, spreek ik met mensen en bekijk ik de praktijk. Zo maak je het verschil voor mensen denk ik. Door subsidies kan Zeeland de mooie dingen behouden en bewaren.”

Van Brede Welvaart tot het Museumbeleid
“Wat mijn werk zo aantrekkelijk maakt? Je komt met veel verschillende onderwerpen en mensen in aanraking. Zo werk je de ene dag aan een beleidsstuk over het leven in Zeeland, en ben je de andere dag bezig met de Zeeuwse themamusea. Zo leer ik Zeeland steeds beter kennen. Niet alleen de mensen, maar ook de verhalen en de geschiedenis. Dat is toch geweldig!”

Tot slot…

“Laat maar doen!”
“In het begin was de communicatie met collega’s soms verwarrend voor mij als randstedeling. Dan zei iemand: “Laat maar doen!” Maar dan werd het vervolgens niet gedaan. Pas na een tijdje kwam ik erachter dat in Zeeland “laat maar doen” eigenlijk “laat maar zitten” betekent.”

sluit venster

Frank Stehouwer

Coördinator Aanpak ondermijning/BIBOB

“Ik heb een groot gevoel voor rechtvaardigheid en wil werken aan een integere en eerlijke overheid die geen kansen biedt aan criminelen.”

Ondermijning
“Criminelen hebben de ‘gewone wereld’ nodig voor hun criminele ‘bedrijfsmodel’. Bijvoorbeeld het uitbaten van een horecazaak om crimineel vermogen wit te wassen, of een bedrijfsruimte waar ze een drugslab kunnen opzetten of een vals paspoort om buiten het zicht van instanties te blijven. Het effect van deze vormen van criminaliteit noemen we ondermijning. Het grote risico van ondermijning is dat onze samenleving uit balans raakt wanneer criminelen invloed krijgen op het dagelijkse leven in wijken of binnen de legale instituties zoals overheden. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Er kan een parallelle samenleving ontstaan waarin criminaliteit normaal is.’’

Geen Sherlock Holmes
“Als ik zeg dat ik een ambtenaar ben vinden mensen dat niet zo bijzonder, misschien zelfs een beetje saai. Als ik dan vertel over mijn werk zijn mensen vaak wél nieuwsgierig. Al ben ik natuurlijk geen detective zoals Sherlock Holmes. Maar de vraagstukken waaraan ik werk zijn super interessant en heel relevant.”

Naar Zeeland voor de liefde
“Mijn vriendin is een echte Zeeuwse en woont in Middelburg. Toen de wens van samenwonen op tafel kwam was de keuze snel gemaakt. Ik ruilde de drukke binnenstad van Rotterdam graag in voor het mooie, zonnige en ruimtelijke Zeeland. Ik voel mij goed bij de duinen en de zee.”

Rustig Zeeland
“Deze regio biedt ook genoeg dingen die criminelen interessant vinden.  Zware criminaliteit lijkt misschien iets van de Randstad…Maar als je wat beter kijkt ligt Zeeland tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen, de poorten van Europa. Ook kun je jezelf in de regio makkelijk en snel verplaatsen over land of over zee en zijn er veel landelijk gelegen gebieden waar weinig sociale controle is en toezicht van overheden beperkt is. Dat vinden criminelen heel fijn.  ”

Wet Bibob
”Een goed voorbeeld van een instrument dat we als Provincie inzetten om ons weerbaarder te maken tegen criminele invloeden is de Wet Bibob (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur). Hiermee kunnen we onderzoek doen naar bijvoorbeeld de aanvrager van een vergunning of subsidie, een mogelijke koper van ons vastgoed of een partij die in aanmerking komt om een opdracht voor ons uit te voeren.”

Tot slot…

Bijtende Bende
“Tijdens De week van de weerbaarheid heb ik samen met mijn collega’s allemaal activiteiten georganiseerd om het bewustzijn onder collega’s op allerlei gebieden van criminaliteit en ondermijning te verbeteren. Er waren lezingen en activiteiten om onze collega’s en die van andere Zeeuwse overheden bewust te maken van de risico’s.”

Zeeland zoekt talent

Zeeland is de enige provincie met LAND IN ZEE! Waar je ook bent: binnen 15 minuten sta je aan open water. Die ligging in zee, dat samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed, onderscheidt Zeeland van alle andere regio's in dit deel van Europa. Dat biedt kansen voor wonen, werken, recreëren en ondernemen.

Provincie Zeeland op sociale media